Dragracing

dragrace

Dragracing är en relativt ny sport i Europa som inte fått så mycket uppmärksamhet ännu. Vi uppskattar denna sport för sin enkelhet, den är inte svår att förstå men man får ändå ut väldigt mycket att av titta på den. Och att delta är inte eller så tråkigt!

Dragracing handlar om att så snabbt som möjligt köra en fjärdedels engelsk mil, vilket motsvarar ungefär 402 meter. Den som kör sträckan på kortast tid, vinner. Du ska få så hög acceleration som möjligt på och du möter endast en bil åt gången. Man tävlar i par där vinnaren går vidare och fortsätter så tills det bara finns en person kvar. Sporten har sitt ursprung i USA. En dragracingtävling anordnades för första gången i Sverige 1968 på Scandinavian Raceway. Sedan dess har det blivit en alltmer etablerat sport. Gå gärna in www.dragracing.se för mer information om regler och tävlingar.

Det här är även en populär ”amatörsport” som folk utför med sina egna bilar på raka, tomma sträckor. För dem som funderar på detta kan vi redan nu tipsa om en bra sida med bilprodukter och delar för en bil är inte menad att pinas så kraftigt. Till slut kommer du behöva börja byta ut saker. Inte bara för att bilen tar stryk, utan du kommer att tycka det är så roligt så du vill modifiera bilen för att få ännu bättre resultat! Sidan heter Mekanika.se.