Extra spännande i Formel 1

Lewis Hamilton

Formel 1-säsongen är alltid något extra för oss motorsportfrälsta och är alltid spännande att titta på. I år är det dessutom lite extra spännande med tanke på att vi första gången på närmare 25 år har med en svensk på startlinjen.

Tungt för Marcus Ericsson

Men i ärlighetens namn så har Marcus Ericsson, som han heter, inte hamnat i världens bästa formel 1 stall. Ericsson kör för Caterham-stallet, ett stall som den senaste säsongen inte tog ett enda poäng under hela säsongen. Och inledningen av denna första säsong i bilsportens finrum kunde ha börjat bättre för Ericsson. I två av de tre loppen hittills har han av olika orsaker tvingats bryta. I kvalen till loppen har det inte heller gått något vidare. Förra helgen var det återigen dags att parkera bilen innan loppet var avslutat. Nu finns det förstås ett visst mått av orutin hos Marcus Ericsson med tanke på att han aldrig kört på denna nivå tidigare, men det blir tydligt att han inte riktigt ges de förutsättningar man kan önska sig som förare, då hans bil om och om igen inte håller måttet och inte är körbar, loppen igenom.

Men för Mercedes däremot…

Andra tongångar är det däremot i Mercedes Grand Prix-stallet. Man verkar sannerligen ha använt rätt storlek på både däck, bränsleslang och insexnyckel med tanke på att stallets båda förare har inlett säsongen på ett nästan overkligt sätt och ser man till odds online så kan vi se att en svängning skett. Innan testkörningarna inför säsongen drog igång så var det Red Bull Racing som var favoriter med tanke på de senaste årens framfarter. Men nu så har det detta ändrats till Mercedes Grand Prix favör, och det är ganska tydligt också att oddssättarna är säkra på sin sak med tanke på att oddset på att Mercedes ska vinna konstruktörsmästerskapen idag ligger på mycket snålt tilltagna 1,08 – jämfört med just Red Bull då, som idag ger hela åtta gånger pengarna tillbaka om de skulle vända på steken.