Service på den egna bilen

För att man ska kunna vara säker på att den bil man har ska fungera så är det viktigt att men ger den den service den behöver. Regelbundet så bör olja bytas och det gäller att se över så att inget är fel på bilen.

Fixa själv

Har man kunskaparna så kan man fixa själv med bilen. Ett oljebyte är inte allt för svårt och det kan de flesta lösa själv med enkla medel. Det allra viktigaste är att köpa rätt motorolja för din bilmodell. Du hittar information om vilken typ av olja som du ska använda i din bils instruktionsbok. Oljefilter är också bra att byta i samband med oljebytet. Hur ofta du ska byta olja i din bilmotor beror lite på hur mycket som du kör. Kolla upp när det senaste bytet gjordes och notera när du byter olja vilket datum det gjordes och hur många mil som bilen gått.

Lämna in på service

Det är inte alla som har möjligheterna att fixa med bilen själv. Då är det tur att det finns verkstäder som kan ta hand om din bil och utföra den service som den är i behov av. En gång per år kan vara en bra måttstock på hur ofta man ska serva bilen. Har du en sprillans ny bil så brukar det ingå service under en viss period. En äldre bil kan ha större behov av service då en bil regelbundet används. Om man regelbundet servar sin bil så kommer den att hålla längre.