Båtracing

Båtracing

Motorsport i vatten kan faktiskt vara lika fartfyllt och händelserikt som motorsport på land. Fråga bara alla aktiva inom båtracingen. Där går det undan rejält när de tävlande svischar fram på vattnet. Båtracing är också en utmärkt publiksport eftersom det knappt finns en lugn stund under tävlingarna.

För att börja med båtracing krävs det av naturliga skäl en båt. De flesta nybörjare brukar köpa en begagnad båt för att slippa lägga ut alltför mycket pengar innan man har kommit på vad man gillar och föredrar i båtväg. Om man vill komma undan ännu billigare kan man också köpa en halvfärdig båt – som består av ett skrov – där resten monteras på i efterhand. Då krävs det dock att du vet vad du gör, eller att du får hjälp av någon expert på området.

Det krävs också att du har ett så kallat mätbrev innan du får börja tävla. Ett mätbrev talar om vilken typ av motor du har på båten, och eftersom tävlingsklasserna är indelade efter motorns storlek är det nödvändigt för att kunna ställa upp i tävlingssammanhang. Det krävs också en hel del kompletterande utrustning, som flytväst och en särskild tävlingshjälm, för att få ställa upp. Därefter är det bara att kontakta en klubb i närheten av dig.