Byta torkblad

Torkarblad

Att ha dåliga torkblad gör i de flesta fall bara sikten sämre för dig som förare, speciellt i nederbörd. För dig som bilägare är det viktigt att ha nya och fräscha torkblad både ur säkerhetsvinkel och för bekvämlighetsskäl. Det bästa är om du alltid har ett set i reserv i fall något skulle hända medan du är ute och kör.

Innan du ska köpa torkblad måste du veta modellen och året då bilen är tillverkad, det är det som avgör vilka torkblad du behöver till din bil. En webbutik som säljer flera olika typer av torkblad är Mekster. Där kommer du garanterat att hitta de rätta torkbladen till din bil. På Meksters startsida kan du enkelt fylla i registreringsnumret på din bil och få upp precis de reservdelar som passar. Riktigt smidigt!

Det finns olika sorters torkblad i olika prisklasser. Standardblad är de vanligaste torkbladen och kallas även för stålblad. Dessa skapar ett jämt tryck genom länkar som är fästa på en stålskena. Den enkla konstruktionen som dessa torkblad har gör dem lite billigare än exempelvis premiumblad. Premiumblad har inga länkar, vilket gör att de ger ett jämnt tryck och låter mindre.

Torkblad bör rengöras med koncentrerad spolarvätska emellanåt för att de ska hålla längre. Gummit slits med tiden och byter du inte torkblad i tid är det risk att du får ränder på rutan. Något som försämrar synfältet, speciellt under regn. Det vanligast fästet som används är universalfäste men det finns även specialfästen.

Vet du inte hur du byter dina torkblad så finns det alltid instruktioner på förpackningen. Du hittar också många instruktionsvideor på Youtube. Hos de flesta återförsäljarna hittar du en lista över olika bilmärken och årsmodeller för att du enkelt kunna hitta de torkblad som passar din bild. Behöver du hjälp kan du alltid fråga personal eller kundtjänst, beroende på om du handlar i en fysisk affär eller på nätet.